topbar.asp familien Hæ's hjemmeside
 

Velkommen til familien Hæ's  hjemmeside

menu.asp familien Hæ's hjemmeside
tr>
       FORSIDE
      INFORMATION
      REVOLINK
      KONTAKT
      BUKKEJAGT
      OZ9RH
      EDR RADIO
      ICOM IC-7400
      FISKERI
      DOKUMENTER
      JAGT
      KALENDER
      BILLEDER
      FERIEBILLEDER
      SIDSTE NYT
      JAGTHUNDEN
      MEKANIKER
      ADMIN.
      PC SIKKERHED
      FIBERNET
      LINK

27-11-2017
183 online !

 

Bukkejagt 2011

 
 
 

Se flere billeder  klik på ovenstående billede
(Det er ikke mig der har tage alle billederne kameraet har været lånt ud.)

 

Bukkejagt 2010 med Remodex i Polen

Se flere billeder  klik på ovenstående billede

 

Bukkejagt 2008


Bukkejagt med Remodex Jagtrejer 2008 se venligst flere billeder klik på nedenstående billede.

 

Emil Hæ første buk 20.5-2008 kl.21.15

Se flere billeder fra Emil bukkejagt 2008 klik på ovenstående billed

Efter at have sagt pænt nej tak til spidsbukke og bukke i bast lykkes det min søn Emil Hæ at skyde hans første buk. Bukke er skud helt rent på bladet med Sauer S202 og Hornady kaliber 30-06 SPRG 165 GR INTERBOND. Bukken gå to skridt efter skuddet og forender. Bukken er skud 5 min. kørsel fra Bording.En umådelig rigtig stor tak til Hr. Jørgen Bryholt for at Emil Hæ fik lov til at skyde en buk på hans helt fantastiske revir. Samtidig også en stor tak for den undervisning og professionelle rådgivning til Emil som ungjæger. Er man lige stolt af knægten. Ja for fa.... rigtig pavestolt. Det er dejligt nå der er personer der tager sig så rigtig godt af ungjæger.smiley
 

Bukkejagt og Hjortejagt
Forrygende start på 2006

BUKKEJAGT 2006

Så lykkedes det endelig for mig, efter 15 års ventetid. Emil, min knægt på 16 år, havde set en rå forleden morgen på vores jagt. Efter 1½ times venten i hochsitz var der ikke sket noget, ud over en utrolig smuk solopgang. Jeg beslutter mig for at undersøge de spor fra råen fra forleden dag. Da jeg pludselig ser et stykke råvildt langt ude. Efter at have studeret råvildtet i kikkerten, kan jeg se at råvildtet er meget opmærksomt på sine omgivelser, hvilket giver mig en anelse om, at det måske kan være en buk. Jeg beslutter mig for at bruge mit Buttolo bukkekald,hvilket har en meget positiv virkning. Råvildtet reagerer spontant, og jeg forsætter med at bruge bukkekaldet med jævne mellemrum, hvilket resulterer i, at jeg får det helt ind på 40-50 meter, hvor jeg får sat en lidt høj kugle fra min kaliber 30-06 med en Hornady 165g. Interbond på bladet. Bukken går lige ned i knaldet og bliver liggende på stedet. Bukken er en fin lille gaffelbuk.

Fredagsbukken 2-6-2006

Jeg kom lidt sent af sted. Klokken var over 04.00 om morgenen. Ved ankomst til jagten beslutter jeg mig for at droppe at sidde i hochsitz, da der ikke er nogle nye spor på stedet. I stedet for går jeg ned til en højspændingsmast 250 meter nede og sætter mig i kanten af marken lidt inde i det tætte krat. Da jeg har fået indstillet min nye hjemmelavede skydestok, som passer til jagtstolen i højden, opdager jeg at der ikke er et helt frit skudbillede ned til hjørnet af marken. Jeg går straks i gang med at få fjernet de grene, der er i vejen for skudfeltet. Da jeg har været på stedet i ca. 15 min., hvor jeg med jævne mellemrum har anvendt mit nu elskede Buttolo bukkekald, kommer der et dyr ud nede i hjørnet af marken, lige hvor jeg har håbet på i forhold til hvor jeg sidder. Min første tanke var, at det er sku nok en rå. Men da jeg får set ordentlig efter med riffelkikkerten, kan jeg se at det er en buk. Bukken går med hastige skridt ned langs læhegnet, og jeg kan ikke rigtig få hold på bukken. Jeg prøver at pifte flere gange uden virkning. Bukken går videre. Jeg er på nippet til flere gange at afgive skud, men kan stadig ikke få et rigtig godt hold på bukken. Pludselig vender den om for at gå tilbage. Og lige da den vender sig om, får jeg sat en rigtig god kugle direkte på halsen af bukken. Bukken går lige ned i knaldet. Men rejser sig igen og forsvinder ud af mit synsfelt. Jeg bliver nu noget urolig og min tanke går nu på, at nu skal jeg nok til at have fat i den ene af vores lokale schweisshundeførere Karsten B. Pedersen fra Ikast. Men da jeg kommer ned til stedet for at undersøge området, hvor bukken blev skudt, ser jeg til min glæde og store overraskelse at bukken ligger 2- 3 meter ude på marken og er forendt. Stang målet 20½ cm. 10.5 i bredden, og der er en ekstra stang, der er fremadrettet mod næseryggen. Vægten er 19 KG. og 140 gram brækket. Da jeg har fået styr på min nu kraftigt kommende bukkefeber, får jeg ringet hjem til min søde kone, så hun kan sætte kaffen over. Vejen hjem går over bageren i Bording. Det skal fejres med et stykke Wienerbrød.

Se flere billeder fra bukkejagt 2006 på R H FOTO klik på ovenstående billeder


 

28-5--2004
Jagttegnet er dårligt helt tørt. Tredje gang er lykkens gang.
Vi ankommer til vores lille jagt i Sønder-Felding kl.04.40. Efter der er gået ca.10-15 minutter og vi er kommet på plads i skydeplatformene, kommer der en rå og en buk løbende langs læhegnet ned over marken i stor fart. kl.05.12 Ser Lasse bukken komme tilbage alene nede i hjørnet af marken. Han får besked på at skyde til bukken via vores Zodiac kommunikationsradio, når han mener at han kan sætte en forsvarlig kugle. Bukken går 10-15 meter ude til højre på marken og vender så om og er på vej ud mod naboens jagtrevir, hvor der kun er ca. 20-25 meter over til. Lige da bukken har vendt omkring, fløjter jeg kraftigt, og bukken standser brat op og står nu med siden til. Lasse får besked på at skyde og ca. 1-2 sek. efter går skuddet i en afstand af ca.70 meter til bukken. Bukken løber fra stedet, og efter ca.10 minutter kravler vi ned af skydeplatformene og går over til påskudstedet. Her kan vi konstatere, at der er kraftig schweiss på marken og videre ud i det høje græs. Schweisshundefører Karsten B. Pedersen fra Ikast bliver staks tilkaldt. Han er selv på jagt og har set en buk i hans område, så han oplyser at han først lige skal hjem og hente sine hunde. Kl.07.00 ankommer Karsten. Og inden for få minutter har Karsten på sin sædvanlige yderst professionelle måde fundet bukken sammen med sin Labrador. Kuglen sidder pænt på bladet, men det mærkværdige er at kuglen er gået ud i samme side igen ca. en knyttehåndsbredde fra indgangshullet. Der er anvendt en Tikka jagtriffel kaliber 30-06 med en 8,4 grams kugle. Lasse Hæ er lykkelig for sin pæne gaffelbuk. Og med en rigtig mere end rævestolt far kører vi hjem mod Bording. Der svært ved at få armene ned af begejstring over knægten. En særlig tak til Sven Bjerg og Schweisshundefører Karsten B. Pedersen Munklinde jagtforening for den gode undervisning.

Hjortejagt

Riffeljagt kompedal plantage 10-1-2006

Riffeljagt kompedal plantage 10-1-2006

Parolen er at der kun må nedlægges ræv, hinder og kalve samt én kronbærende hjort. I den anden såt får jeg tildelt en post, hvor jeg har god udsigt ud over heden til venstre, og jagtlederen oplyser mig om at vildtet forventes at komme fra højre side inde fra skoven.
Først kommer der et stykke råvildt, og lidt efter kommer der 2 hinder og en hjort i fuld trav fra skoven ud på skovstien. Da de er komme lidt ud på hedearealet forsøger jeg at stoppe dem ved at pifte. Adrenalinen pumper som en gal. Jeg har besluttet mig for, at jeg ikke vil skyde til hurtigløbende vildt, da jeg ikke føler mig sikker på, at jeg magter at sætte en god kugle i det tempo. Da kronvildtet endelig stopper op lige ovre på den anden side til venstre for vejen inden for skudhold, står de alle tre med siden til. Men problemet er at de nu står lige ud for hinanden som en 3-i-en sammenklappet negleklipper, hvor efter at de vender bagdelene til og forsvinder ud over heden. Et rigtigt smukt syn.

Lidt efter kommer der igen en rudel med 5 hinder og kalve. Jeg forsøger at følge dem med riflen i skydestativet. Jeg pifter som en gal, og lige før de når ud på vejen, stopper de op. Jeg holder først på den bagerste, men den står ikke godt nok, hvorefter at jeg får hold på den forreste i flokken. Afstanden er ca.100 meter. Jeg lader kuglen gå fra min kaliber 30-06 med en Hornady 165 g. interbond. Kronhindkalven går ned på stedet, som om den er ramt af lynet. Jeg kan næsten ikke tro på, at det er sandt, og er temmelig rystet over oplevelsen. Samtidig med at jeg ser at de fire andre i flokken forsætter, har jeg riflen klar igen, i tilfælde af at kalven skulle rejse igen. Det sker ikke, og 8-10 minutter efter at jagten er blæst af, kommer min jagtkammerat Sven, og spørger mig om jeg har set noget. Jeg får fortalt ham om det skete, noget usammenhængende og stadig meget påvirket af den stærke oplevelse. Sven siger så, at så må vi over og se til den. Kalven ligger 3-4 meter før vejen, skuddet sidder lidt højt, lige under ryggen med fuldt gennemskud. Jeg er mere en lykkelig og kan stadig ikke helt forstå, at det er lykkedes for mig at nedlægge min første kronhindkalv. Lidt efter kommer der en vildtvogn med kran, og jeg får taget en del billeder og der bliver gratuleret. Der blev nedlagt i alt en hind og 5 kalve på dagen. På billedet nr.8 er der en rød prik der viser hvor ca. skudsted i terræn er afmærket.

Se flere billeder fra Riffeljagt 10-1-2006 klik på ovenstående billede

 

 

 

        

 

 

bund.asp familien Hæ hjemmeside